вівторок, 22 травня 2018 р.

Далека і близька Європа

19 травня в Україні відзначають День Європи. Вперше в нашій країні заходи, присвячені цьому дню, проводилися в 2003 році.
Напередодні свята в Пункті європейської інформації, що діє в районній бібліотеці в рамках проекту «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки програми Європейського Союзу «Еразмус+ (Жан Моне) проведено цикл заходів «Знайомтесь – Європейський Союз», присвячений Дню Європи. Заходи проводилися з метою виховання в учнів поваги до національних, духовних, культурних надбань європейських народів; формування пізнавальної,інтелектуальної, творчої активності юнаків та дівчат.
 Спільно з районним Будинком культури проведено пізнавальний євро-круїз «Далека і близька Європа», в якому взяли участь учні  19 і 39 груп  ПТУ № 16 разом з викладачами та бібліотекарем.


Під час круїзу молодь «зупинялася» на таких  умовних станціях:
1-ша станція: Інформ-дайджест «Подорожуємо по безвізу», під час якої завідуюча відділу обслуговування О.Кудря познайомила присутніх з основними правилами перетину кордону з країнами ЄС без звичного оформлення візи.

2-га станція: флеш-моб «Україна – це твоя Європа», підготовлений та представлений учасниками народного аматорського театру малих форм «Нива» районного Будинку культури ( керівник Файберг Ю.О.).  В своєму виступі юнаки та дівчата в цікавій формі розповіли коротку історію Євросоюзу,  повідомили цікаві факти про Європу та про окремі країни  а ще завзято співали та танцювали.

А музична композиція у виконані методиста з вокально-хорового жанру РБК Іващенко Б. викликала хвилю оплесків.
На 3-тій станції всі присутні взяли активну участь в інтерактивній грі «Відгадай місто чи країну», яку провела для них бібліотекар О.Діденко.
І на закінчення заходу -  поетичні рядки, що прочитала бібліотекар Н.Кавун.

Крім того  до  Дня Європи  в  Пункті  діє Виставка-мозаїка  «Європа - наш спільний дім»  а  всі бажаючі  мали можливість переглянути  відеоролики «Країни Європейського Союзу» .

Немає коментарів:

Дописати коментар