неділю, 22 травня 2016 р.

Чорні сторінки історії

В історії нашої країни є багато чорних сторінок, які залишають після себе незагоєнні рани в душах людей не одного покоління. Однією з таких трагічних сторінок історії є період масових  репресій. З метою вшанування пам'яті жертв політичних репресій, привернення уваги до трагічних подій в історії України,  відродження національної пам'яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства в районній бібліотеці проведено інформаційну годину « У жорнах репресій», в якому прийняли участь слухачі Вищої народної школи,працівники відділу культури, районного будинку культури та бібліотеки, небайдужі жителі нашого міста. 
У вступному слові ведуча заходу О.Кудря дала визначення таким поняттям як «терор», «репресії». 
З історично-інформаційними матеріалами «Політичні репресії в УРСР»  присутніх ознайомив директор музею історії Маловисківського району Коваленко А.І.



Перегляд відеофільму  «Україна нескорена."Биківня: злочин без кари",  в якому розповідається про селище, розташоване на околиці Києва, де у 1930-х – на початку 1940-х років у таємній обстановці чинилися масові поховання осіб, репресованих і страчених у Києві органами НКВС і де за даними науковців поховано 100 -120 тисяч репресованих, нікого не  залишив байдужим та  викликав жваву дискусію серед присутніх. Майже кожен хотів розповісти про своїх близьких, знайомих, які постраждали в ті  часи та висловити свою думку про ті страшні події.


 На закінчення заходу було запалено Свічку памяті та вшановано пам'ять загиблих Хвилиною мовчання. Молитву за невинно убієнними прочитав священнослужитель Олег Коваленко.
 В заключному слові директор бібліотеки Т.В. Малашенко сказала, що ця трагедія ніколи не повинна повториться. Це наша історія і ми не маємо права забувати, ми повинні пам’ятати, яку страшну трагедію довелось пережити нашому багатостраждальному українському народові на шляху до незалежності.

Немає коментарів:

Дописати коментар