неділю, 22 травня 2016 р.

Європа - наш спільний дім

З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. В 2016 році День Європи в Україні припадає на 21 травня.
Напередодні цього свята в бібліотеці оформлено виставку-експозицію «Зоряне сяйво Європи», де представлені матеріали про Європу та Євросоюз.



Дітей зацікавить книжково-ілюстративна виставка «У гостях у казкарів Європи», де представлені казки відомих європейських авторів  таких як -  Шарль Перро, брати Грім, Карло Колодді, Г.К. Андерсена, Д. Кіплінга та інших.


А для старших пропонується виставка «Європа – наш спільний дім», де всі бажаючі можуть познайомитися з творами письменників Європи – класиками та сучасними.

Справжнє свято для учнів гімназії підготували працівники бібліотеки разом з учителем гімназії Мазур О.М. – євроквест «Україна – Євробачення». Бібліотекар читального залу Т.Кравченко  презентувала проект  «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках»  та познайомила з інформаційними матеріалами виставки. 


А потім юнаки та дівчата поринули у світ музики та співу – історію конкурсу «Євробачення».  Тетяна Анатоліїна разом з Оленою Миколаївною розповідали про історію зародження конкурсу а також про представників України на «Євробаченні», слухали пісні та дивилися виступи, відповідали на питання вікторини. На закінчення всі присутні  отримали  інформаційний флаєр та зробили фото на згадку.


Немає коментарів:

Дописати коментар